Apple Distinguished School

IKC Laar is voor de periode 2023 t/m 2025 erkend door Apple als Apple Distinguished School (ADS). Met trots hebben wij dit predicaat behaald op 13 januari 2023.

Op IKC Laar zijn we ons ervan bewust dat we op dit moment kinderen aan het opleiden zijn voor de beroepen van de toekomst. Ook voor de beroepen die nu nog niet bestaan!
Het gebruik van digitale middelen, waaronder een iPad, vormen een belangrijk onderdeel van ons leerproces. We zorgen voor een prettige mix van de verwerking op papier (bijvoorbeeld in werkboeken en schriften) en van de verwerking digitaal (via de iPad). 
 

Visie

Onze visie luidt Samen werken aan je eigen toekomst waarbij we de iPad inzetten om deze visie te bereiken. We willen kinderen ondersteunen in hun eigen ontwikkeling en zetten de iPad hiervoor in.  De kinderen verwerken bijvoorbeeld de aangeboden lesstof op een creatieve manier om zo nog meer diepgang te creëren in het lesaanbod.
Wij vinden het belangrijk om een iPad te gebruiken als middel om doelen te bereiken en niet als losstaand doel. Het werken met een iPad is daarom gekoppeld aan een lesdoel waardoor we deze diepgang ook kunnen realiseren.
Gekoppeld aan het onderwijsproces ontdekken we gaandeweg steeds meer (nieuwe) mogelijkheden van de iPad, bijvoorbeeld kritisch luisteren, het voeren van realistische telefoongesprekken tot het programmeren van LEGO.

Ons onderwijs hebben wij uiteengezet in een overzichtelijke Two Pager.
Klik op de link om deze te openen.
 

Video uitreiking predicaat

 

Kijken op IKC Laar

Ben je als school bezig met het ontwikkelen tot een Apple Distinguished School en wil je graag een kijkje nemen bij ons in de school? Dan zetten wij onze deuren graag voor jullie open!
Middels een rondleiding door de school kan je zien wat er allemaal op school gebeurt rondom ADS en vertellen we je graag over ons proces, onze voorbereiding en onze toekomstige ontwikkeldoelen.
Neem hiervoor contact op met:

Thijs Cost:               t.cost@meerderweert.nl
Maaike Coolen:   m.coolen@meerderweert.nl